Je kunt een proefnotitie per bier achterlaten door eerst het betreffende bier te selecteren (gebruik eventueel de zoekfunctie)

Het Bergs Kampioenschap

In de prijzen bij het Bergs Kampioenschap!

Zaterdag 3 oktober was er weer het Open Bergs Bierbrouwers Kampioenschap te Bergen op Zoom. Naast dat het een gezelig samenzijn is van hobbybrouwers en biergenieters die genieten van de nieuwste bieren die door de kleinere Nederlandse brouwers worden gebrouwen, hoort er bij dit festijn ook een wedstrijd. Hobbybrouwers kunnen hun bieren insturen in de verschillende bierklassen en hun bieren laten keuren met de hoop dat er een zinig keuringsrapport uitkomt en misschien zelf een prijsje.

Vorig jaar had ik mijn gezond anti-oxidanten bier ingestuurd was was geeindigd op een 2e plaats in de vrije klasse. Dit schept natuurlijk verplichtingen zodat ik dit jaar weer aanwezig was.

Voor dit jaar had ik twee bieren ingestuurd die volgens mijzelf in ieder geval goed binnen de klasse zou passen waarin ik ze had ingestuurd. Dit waren de Hoppa en de Vifitus (yoghurtbier). En beide bieren zijn in de prijzen gevallen.

wk37-hoppa_logoDe Hoppa heeft een 3e prijs in de C klasse gekregen waarin totaal 28 inzendingen waren. De hoppa is een stevige Imperial Pale Ale met een alcohol percentage van tegen de 10% met een stevige bitterheid veroorzaakt door de zogenaamde Amerikaanse hoppen Amarillo en Warrior. De keurmeester gaf deze 81 van de 100 punten met als commentaar een mooi bier met een fijne schuimkraag. Daarnaast had het bier volgens hem een rijke hopgeur welke fijn en bloemig was. Dit bier had volgens hem nog iets rijker in hopgeur kunnen zijn, dus de volgende keur ook maar koudhoppen.

 

wk33-vifitus_logoDe Vifitus heeft een 1e prijs gekregen in de V klasse waarin totaal 7 inzendingen waren. De Vifitus is een experimenteel bier waarvan de basis een Weizen is waarbij ik de secundaire vergisting heb uitgevoerd met melkzuurbacterieen uit een Campina yoghurt. Dit gaf het bier volgens de keurmeerster een doordrinkbaar karakter dat mooi helder was en een fijn schuim gaf en met een zuivere geur. Dit bier kreeg 83 van de 100 punten.

Naast de eeuwige roem kreeg ik ook nog een lekker bierpakket en een fles jubileumbier mee.

OBBK2009_1