Kloekus
Zoek |
Proemebok |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nummer |
: |
65 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Stijl |
: |
Overige bieren (O) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Klasse |
: |
C |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Alcohol (vol%) |
: |
7.5 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Stamwort (Plato) |
: |
17.3 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kleur (EBC) |
: |
14 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bitterheid (IBU) |
: |
36 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Brouwdatum |
: |
2011-08-27 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Botteldatum |
: |
2011-09-18 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Moutsoorten |
: |
pils(62%); munich(33%); carapils(5%) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hopsoorten |
: |
cascade en saaz (bitter); saaz (aroma) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Andere ingredienten |
: |
pruimen (2kg/15liter) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gist |
: |
S23 lager |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Omschrijving |
: |
Dit bier is vergelijkbaar met het vorige brouwsel, de Munnebok, met dit verschil dat na de hoofdvergisting het jongbier wordt gelagerd op pruimen. Het is de bedoeling dat vooral het pruimenaroma overkomt. Omdat dit normaal vrij lastig is heb ik als basis voor een ondergister gekozen die van zichzelf weinig aroma heeft. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
URL hobbybrouwen |
: | hobbybrouwenlink | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Promash links | : | ; |
Proefnotitie
by Herman Verbeek
on January 9, 2012
Uiterlijk
Het bier is amber kleurig met een rode schijn.
Veel koolzuur.
In de geur zijn de pruimen te herkennen.
Smaak. Wat wrang. Dat herken ik van een pruimenwijn die ik vroeger wel eens gemaakt heb.
Na de eerste paar slokken ben je door de wrange smaak heen en wordt het een lekker doordrinkbier. De 7,5 % alcohol valt niet echt op.
Een lekker en apart bier. De keuze om er een ondergister van te maken heeft goed uitgepakt denk ik. De tere smaak van de pruimen komt er zo toch nog uit. Mooi gemaakt.
Het bier is amber kleurig met een rode schijn.
Veel koolzuur.
In de geur zijn de pruimen te herkennen.
Smaak. Wat wrang. Dat herken ik van een pruimenwijn die ik vroeger wel eens gemaakt heb.
Na de eerste paar slokken ben je door de wrange smaak heen en wordt het een lekker doordrinkbier. De 7,5 % alcohol valt niet echt op.
Een lekker en apart bier. De keuze om er een ondergister van te maken heeft goed uitgepakt denk ik. De tere smaak van de pruimen komt er zo toch nog uit. Mooi gemaakt.
Powered by Sigsiu.NET | ![]() |