Kloekus
Zoek |
Nobel Kloon |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nummer |
: |
56 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Stijl |
: |
Overige bieren (O) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Klasse |
: |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Alcohol (vol%) |
: |
8.7 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Stamwort (Plato) |
: |
18.8 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kleur (EBC) |
: |
9 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bitterheid (IBU) |
: |
46 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Brouwdatum |
: |
2010-12-22 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Botteldatum |
: |
2011-01-25 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Moutsoorten |
: |
85%pils(3); 15%vienna(7) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hopsoorten |
: |
Perle en Saaz (bitter); Spalt Select (aroma); Spalt Select en Perle (koud) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Andere ingredienten |
: |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gist |
: |
Safale W34/70 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Omschrijving |
: |
De ONK uitdaging voor 2011 is een versie van de Christoffel Nobel kloon. Een ver uitvergist ondergistend bier met een alcohol percentage van 8.7% die wordt gekenmerkt door een Nobel hopkarakter. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een gemakkelijke gistoplossing, de W34/70 een Weihenstephaner ondergist die deze klus moet klaren. De gekozen hopsoorten bestaat uit een mengsel van Perle, Saaz en zelfverbouwde Spalt Select. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
URL hobbybrouwen |
: | hobbybrouwenlink | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Promash links | : | rec-file ; pdf-file |
Nobel kloon proefnotitie
by William
on September 3, 2011
uiterlijk: helder geel, stabiel wit schuim
geur: kruidig en hoppig, mooi aroma
smaak: zoet en kruidig bitter met een vooral bittere nasmaak
mondgevoel: licht plakkend
nasmaak; bitter en kruidig.
Lekker bier, vooral als deze op temperatuur komt.
geur: kruidig en hoppig, mooi aroma
smaak: zoet en kruidig bitter met een vooral bittere nasmaak
mondgevoel: licht plakkend
nasmaak; bitter en kruidig.
Lekker bier, vooral als deze op temperatuur komt.
Powered by Sigsiu.NET | ![]() |