Je kunt een proefnotitie per bier achterlaten door eerst het betreffende bier te selecteren (gebruik eventueel de zoekfunctie)

Kloekus

Mud Chocolate Stout

Nummer
:
125
Stijl
:
Stout (Imperial Russian) (D)
Klasse
:
D
Alcohol (vol%)
:
11.6
Stamwort (Plato)
:
28.2
Kleur (EBC)
:
145
Bitterheid (IBU)
:
70
Brouwdatum
:
2016-10-23
Botteldatum
:
2016-11-19
Moutsoorten
:
Mild(40%), wheat(20%), brown(10%), pale chocolate(7%), red crystal(6%), oat(5%), black (2%)
Hopsoorten
:
challenger (bitter en aroma)
Andere ingredienten
:
pecan noten (4%), sugar(5%), vanilla (2 beans), cocoanibs (300 gr) on 15 liters
Gist
:
Scottisch Ale (1728)
Omschrijving
:

Heavy creamy chocolate stout with a hint of roasted pecan nuts. Lagered on cocoa nibs and madagascar vanilla beans. Roasted pecan nuts were part of the mash

URL hobbybrouwen
: helaas geen discussie op hobbybrouwen
Promash links : ;
 
Geen doordrinker
by Jeroen
on March 12, 2017
Flesje gekregen van collega Kloek. Uitgeschonken opdeverjaardag van mijn dochter. Verschillende reacties.: "niet echt bierig meer een likeur" "leker chocolade maar meer koffie achtig" neigt een beetje naar guiness" Mijn vrouw: "Lekker hier wordt ik lij van" reactive van iemand die niet van bier houdt: "op 60 graden zou hij beter smaken" "venieuwend maar niet echt bier" Eindoordeel: leuk experiment maar geen doordrinker.
 
Geweldig dikke chocolade stout!
by Kamiel
on February 25, 2017
Flesje gekregen van de heer Kloek, dank u vriendelijk!
Geserveerd in een proefglas. Pikzwart bier met een dun bruin laagje schuim. De geur bestaat uit dikke en donkere chocolade tonen, cacoa bonen, wat zoetere geroosterde tonen en wat gebrande suikers met een toffee tint.
De smaak is een volle mix van geroosterde chocolade tonen en cacoa bonen, gebrande suikers, zoetig geroosterde noten, mocha, wat toffee tonen, zoet en bitter mooi in balans,
Nasmaak is bitter, donkere chocolade, mocha, toffee en geroosterde tinten...
Olie achtig mondgevoel, dik en stroperig, volle body en zacht van koolzuur. Dit is een parel! Ik hoop dat er een brouwerij dit voor je zou willen brouwen! Geweldig!
  
Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds