Kloekus
Zoek |
Avec les bons Voeux kloon |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nummer |
: |
63 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Stijl |
: |
Saison (Sterke) (C) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Klasse |
: |
C |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Alcohol (vol%) |
: |
8.8 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Stamwort (Plato) |
: |
17.2 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kleur (EBC) |
: |
11 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bitterheid (IBU) |
: |
26 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Brouwdatum |
: |
2011-07-15 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Botteldatum |
: |
2011-08-10 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Moutsoorten |
: |
pils(85%) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hopsoorten |
: |
EK Goldings(bitter, aroma. koud); Saaz (aroma. koud); |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Andere ingredienten |
: |
suiker(15%) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gist |
: |
Dupont saison depot |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Omschrijving |
: |
Deze sterke saison uit de Kloekusbrouwerij is gebrouwen in het kader van een forumactie om een Avec les bons Voeux kloon te brouwen. Deze kloon is niet helemaal geslaagd omdat de bitterheid te laag is. Toch hoop ik dat de gist er een lekker aromaprofiel aan geeft. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
URL hobbybrouwen |
: | hobbybrouwenlink | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Promash links | : | ; |
Heldere Saison
by Herman
on February 25, 2012
Uiterlijk:
Helder met mooie flinke hoeveelheid koolzuur.
Lichtblonde kleur. Mooi fijn wit schuim
Geur
Gistprofiel en wat hop
Smaak:
Droog, wat kruidig en hoparoma. Niet zo veel body.
Mondgevoel
Koolzuurprikkeling en iets wranig.
Een lekkere saison. Mooi droog. Het Dupont gistprofiel is er volgens mij in te herkennen.
Helder met mooie flinke hoeveelheid koolzuur.
Lichtblonde kleur. Mooi fijn wit schuim
Geur
Gistprofiel en wat hop
Smaak:
Droog, wat kruidig en hoparoma. Niet zo veel body.
Mondgevoel
Koolzuurprikkeling en iets wranig.
Een lekkere saison. Mooi droog. Het Dupont gistprofiel is er volgens mij in te herkennen.
Appel valt niet ver van de boom
by Hein, Ynte en Jelle
on January 7, 2012
Flinke sis bij opening. Mooi licht biertje met fris-zure geur, wij menen appeltjes te ruiken (methyl-(S)-2-methylbutyraat?). Beste schuimkraag.
Volle smaak, niet heel bitter. Veel fruit. Sommigen menen een cider-toon waar te nemen.
Droogzure afdronk. Blijft goed hangen.
Dit lijkt ons een heerlijk zomeravond/namiddag-biertje dat overigens ook prima uit de verf komt in de winter. De ABV van 8.8 zorgt voor de nodige jolijt.
Volle smaak, niet heel bitter. Veel fruit. Sommigen menen een cider-toon waar te nemen.
Droogzure afdronk. Blijft goed hangen.
Dit lijkt ons een heerlijk zomeravond/namiddag-biertje dat overigens ook prima uit de verf komt in de winter. De ABV van 8.8 zorgt voor de nodige jolijt.
Complex authentiek bitter bier
by Jurgen
on September 20, 2011
Blind:
Bij 12C voor de TV gedronken.
Tweeschijn (circa 15 EBC), schuimhalfwaardetijd van mooie lange 2 minuten.
Hoge koolzuur; circa 2.5 v/v (in NL heet dat 5 gram CO2/l). Voorin zuur en bloemig dan zurig. Lekker jong.
Dun tot medium body.
Bitter en zuur in de nasmaak maar niet van hop? Ik heb het recept nog niet bekeken. Ik schat toch maar 25 IBU vanwege het gebrek aan echte zoetheid.
Complex bier maar ik moet wennen aan het spel van deze bitter & zuur.
Na inlezen:
Commercieel voorbeeld nooit gehad.
IBU 26 yes. 11 EBC ok.
Wauw, die 8.8 ABV had ik niet verwacht. De F.G. van 1.008 is super. Misschien dat het assertieve hop karakter met (wat acetaldehyde?) van de dry hoppellets komt. Probeer eerder onversnede hop misschien.
Die 12C advies temperatuur had ik toevallig spot on.
Wat een hard water heeft het orgineel zeg. Vooral die sulfaten vind ik de bitterheid accentueren. Ongelovelijk dat je de hardheid van het Veghelse (zie http://www.brabantwater.nl/NL/Gezondheid/WaterEnKwaliteit/PompStationInfo/Veghel.pdf) nog moet verhogen, maar het klopt wel;-)
Bedankt voor het interessante bier!
Jurgen
Bij 12C voor de TV gedronken.
Tweeschijn (circa 15 EBC), schuimhalfwaardetijd van mooie lange 2 minuten.
Hoge koolzuur; circa 2.5 v/v (in NL heet dat 5 gram CO2/l). Voorin zuur en bloemig dan zurig. Lekker jong.
Dun tot medium body.
Bitter en zuur in de nasmaak maar niet van hop? Ik heb het recept nog niet bekeken. Ik schat toch maar 25 IBU vanwege het gebrek aan echte zoetheid.
Complex bier maar ik moet wennen aan het spel van deze bitter & zuur.
Na inlezen:
Commercieel voorbeeld nooit gehad.
IBU 26 yes. 11 EBC ok.
Wauw, die 8.8 ABV had ik niet verwacht. De F.G. van 1.008 is super. Misschien dat het assertieve hop karakter met (wat acetaldehyde?) van de dry hoppellets komt. Probeer eerder onversnede hop misschien.
Die 12C advies temperatuur had ik toevallig spot on.
Wat een hard water heeft het orgineel zeg. Vooral die sulfaten vind ik de bitterheid accentueren. Ongelovelijk dat je de hardheid van het Veghelse (zie http://www.brabantwater.nl/NL/Gezondheid/WaterEnKwaliteit/PompStationInfo/Veghel.pdf) nog moet verhogen, maar het klopt wel;-)
Bedankt voor het interessante bier!
Jurgen
ALBV 11 september 2011
by William
on September 11, 2011
uiterlijk: mooi en veel wit schuim, tweeschijn gouden kleur
geur: citrus, piny, kruidig, hele fijne geur
smaak: droog, fris, fruitig en kruidig. Bitterheid is te laag
nasmaak: nabitterend en kruidig
Een geslaag bier met wat ALBV trekjes. Helaas te weinig hop toegevoegd waardoor wat bitterheid mist
geur: citrus, piny, kruidig, hele fijne geur
smaak: droog, fris, fruitig en kruidig. Bitterheid is te laag
nasmaak: nabitterend en kruidig
Een geslaag bier met wat ALBV trekjes. Helaas te weinig hop toegevoegd waardoor wat bitterheid mist
Powered by Sigsiu.NET | ![]() |