Je kunt een proefnotitie per bier achterlaten door eerst het betreffende bier te selecteren (gebruik eventueel de zoekfunctie)

Kloekus

Danny's Amarillo

Nummer
:
85
Stijl
:
Pale Ale (American) (A)
Klasse
:
A
Alcohol (vol%)
:
5.7
Stamwort (Plato)
:
14
Kleur (EBC)
:
14
Bitterheid (IBU)
:
34
Brouwdatum
:
2013-06-15
Botteldatum
:
2013-07-04
Moutsoorten
:
pale (90%); munich15 (10%)
Hopsoorten
:
Amarillo (bitter, aroma en koudhop)
Andere ingredienten
:
-
Gist
:
Danny's Favorite (1450)
Omschrijving
:

Een collabaration brew met Isolde uit Veenendaal en hernoemd tot Ed en Willem bever bier voor Roelof uit Kampen. Oh ja, het is een American Pale Ale met mijn favoriete US hop, de Amarillo. Lekker fruitig.

URL hobbybrouwen
: hobbybrouwenlink
Promash links : ;
 
by Herman
on January 19, 2014
Uiterlijk:
Amberkleurig, dun laagje schuim blijft over. Helder.

Geur
US hops

Smaak
Mout en bitterheid zijn mooi in balans. Het hoparoma is nog goed te proeven maar was een half jaar geleden vast veel intenser.

Een mooie APA die ondertussen waarschijnlijk wel over zijn top is.
 
Heerlijke APA
by René Koop
on December 8, 2013
Uiterlijk: kraakhelder bier met een schuimkraag die vrij snel inzakt en een dunne ring vormt in het glas.
Geur: Heerlijke hoppige geuren komen je direct tegemoet na het openen van de fles. De Amarillo is zeer duidelijk aanwezig, lekker!
smaak: Lekker hoppig met een mooie koolzuurprikkeling. De gist ken ik nog niet maar geeft niet veel karakter aan het bier denk ik. Een lekker bier om het weekend mee af te sluiten!
 
APA geruild bij MTG
by Eduard
on September 13, 2013
Klein sisje met openen. De fles zat ook wel erg vol. bij inschenken ontstaat er een grote schuimkraag die heel lang blijft staan en heel, heel, heel langzaam inzakt. De geur doet me aan mijn eerste biertje denken dat ik heb gedronken. Heerlijke geur. Mooi rood-bruin met veel koolzuur. Er onstaat een volle mond schuim, waardoor de smaak een beetje verloren gaat. Ik hou wel van wat koolzuur in mijn bier, maar ik denk dat het bier beter tot zijn recht zou komen, als het koolzuur iets minder zou zijn. Jammer. Prettige bitterheid die een heel klein beetje wrang wegtrekt. De smaak blijft lekker lang hangen. Een heel lekker biertje. Nixs mis mee.
  
Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds